Francoska raziskava kaže na zaskrbljujoče dejstvo – tveganje za raka se je povečalo za 14 % na vsakih 10 % povečanega deleža predelanih živil v dnevni prehrani, na primer industrijsko pridelanega kruha, tort, sladkarij, prigrizkov …

Vprašanje je, kako aditivi in kemikalije, ki pridejo v stik s hrano in predelavo, vplivajo na zdravje ljudi?

Predelana hrana je velik sovražnik! Na primer, v večini primerov sir v listih sploh ni sir – temveč mešanica mlečnih maščob, emulgatorjev in barv.

In ne samo sir – predelano meso je nezdravo in polno maščob, nekatere ameriške raziskave pa kažejo, da industrijske klobase in podobna predelana hrana vsebuje kar 400 % več soli in 50 % več konzervansov kot termično neobdelano rdeče meso.

Posebej velja opozoriti, da nekatera predelana živila vsebujejo tudi nitrate – aditive, ki so jih številne študije povezale s povečanim tveganjem za raka.

Velika količina soli v predelani hrani lahko prispeva k zamašitvi arterij z nasičenimi maščobami in povzroči številne težave v telesu.

Vemo kako težko se je lotiti kuhanja, ko imamo komaj kaj časa za sprostitev pri tako intenzivnem življenjskem tempu – vendar pazite, kaj jeste!